ASPARGES

Asparges er vores hovedprodukt, som har været dyrket på Knabegaarden siden 1948.
Planten plantes i april med håndkraft, og kan først høstes 3 år senere.

Vi har 10 ha grønne- og 6 ha hvide asparges, som er en af de først danske grøntsager på markedet, de sælges fra slutning af april til Sct. Hans.

Forskellen mellem hvide og grønne asparges er, at de hvide bliver dyrket under jorden i højbede, under speciel plastik, som holder på varmen og lukker lyset ude. Grønne asparges vokser derimod over jorden og bliver grønne af lyset.

Grønne asparges: vi har et team på 8-10 mand til at skære i marken, derefter bliver enden af aspargesen skåret ren ved hjælp af den nye vaske- og skæremaskine, som vi fik 2005, for derefter at blive sorteret og pakket. De bliver solgt i gårdbutikken, til restauranter og på Grønttorvet i København.

Hvide asparges: de bliver stukket af et team på 5 mand og derefter er det samme arbejdsproces som de grønne, dog skal de hvide vaskes først. De bliver solgt i gårdbutikken, til restauranter og på Grønttorvet i København.

Violet asparges: Vi har en meget lille mængde violette asparges. Disse er velegnet til salat og rå spisning eller marineret.